Korfballers Nic. ten onder in Gelderland

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondag verloren van Wageningen. In de Gelderse stad werd het 21 – 16.

Ondanks het verlies kwamen de groen-witte krijgers van trainer Jos Bosma goed uit de startblokken. Tot 6 – 6 nam de ploeg een aantal keren de voorsprong. Daarna lukte het ondanks een aantal goede aanvallen niet om te scoren, waarna Wageningen het initiatief over nam. Ruststand was 12 – 8.

Aan het begin van de tweede helft waren het opnieuw de Groningers die het beste aan de wedstrijd begonnen. De druk op Wageningen werd flink opgevoerd. Vooral Tim Flokstra en Jetze de Jong speelden namens Nic. een puike wedstrijd, en wisten regelmatig het doel te vinden. Desondanks wist de thuisploeg een veilige marge van drie doelpunten te behouden. Uiteindelijk werd de eindstand op 21 – 16 bepaald.

Door het verlies is Nic. gezakt naar de derde plaats in de Hoofdklasse A met acht punten uit zes wedstrijden. Volgende week wacht op eigen veld de pittige wedstrijd tegen aartsrivaal DOS’46.

KorfbalHoofdklasseA-05102015

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *