Kinderen beleven herfst bij Het Groninger Landschap

Pompoenen uithollen, poppetjes maken van kastanjes of je eigen stokbrood bakken. Het kon woensdagmiddag allemaal tijdens een herfst doe-middag bij Het Groninger Landschap.

“Wij willen kinderen en tieners graag laten zien wat de herfst allemaal te bieden heeft”, vertelt Michel van Roon van Het Groninger Landschap. “We zien dat de kennis over de natuur toch wel wat afneemt, en door zo’n middag te organiseren laten we ze bezig zijn in de natuur, waardoor je heel educatief bezig bent.”

“Ik vind het echt heel leuk”, zegt Lennard. “Momenteel ben ik bezig om deeg te kneden. Dat ga ik zometeen om een stok doen, waarna ik het boven een echt vuur ga verwarmen, waardoor het stokbrood gaat worden.” Even verderop is Nienke druk bezig om een pompoen uit te hollen. “Het wordt nog even flink doorwerken maar aan het eind van de middag heb ik het wel klaar, zodat ik het volgende week tijdens Halloween kan gebruiken.”

Vanwege het grote succes van de doe-middag zal er volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid weer een herfstmiddag gehouden worden.