“Het is afgelopen met alleen kijken”

Het Groninger Museum opende vrijdag een creatief atelier. In het atelier kunnen bezoekers op verschillende manier horen, zien en voelen wat kunst is.

De inspiratie voor het atelier was de collectie van het museum zelf. Er zijn verschillende spelletjes waarmee bezoekers interactief kennis kunnen maken met de collectie van het Groninger Museum. Zo is er het spel ‘Flexibel als een kunstenaar’ waar bezoekers spelenderwijs hun eigen Werkman kunnen maken. Ook worden er workshops gegeven in het atelier.

“Eigenlijk hadden we dit veel eerder moeten doen” laat Andreas Blühm, directeur van het Groningen Museum, weten. Het museum had eerder echter niet de financiële middelen om het te bekostigen.

Jaime Hayon, de spaanse topdesigner die ook het Info Center van het museum ontwierp, tekende voor de vormgeving van het atelier. Ook ontwierp Hayon de vaas die middenin de imposante ruimte te vinden is. Op het kunstwerk  is een knipoog naar een eerder werk van de kunstenaar dat werd omgestoten door een bezoeker.