Groningse maakt kans op titel MBO Uitblinker

Een spannende dag is het maandag voor MBO-studente Leanne Lijnema van het ROC Menso Alting. Als er tot middernacht nog vaak genoeg op haar gestemd wordt, dan staat ze namelijk in de finale van de MBO Uitblinker-wedstrijd.

De Uitblinker-wedstrijd is een landelijke wedstrijd waar MBO-studenten voor genomineerd kunnen worden die tijdens hun stage of opleiding iets bijzonders hebben neergezet. “Ik had dit absoluut niet verwacht”, zegt Leanne Lijnema. “Toen ik hoorde dat ik genomineerd zou worden had ik niet verwacht dat ik uiteindelijk in de race zou komen voor een finaleplaats.”

De nominatie van Lijnema heeft alles te maken met een stage die ze liep bij NOVO in Uithuizen. “NOVO is een organisatie die (verstandelijk) gehandicapten op een hele mooie manier aan het werk zet. In Uithuizen hebben ze bijvoorbeeld een keramiek afdeling waar de cliënten schaaltjes maken en beschilderen waarna deze verkocht worden. Tijdens mijn stage was er echter iemand die ontzettend met haar hand trilde waardoor dat schilderen niet lukte. Ik heb daarvoor een steuntje bedacht, waardoor het werken veel makkelijker wordt.”

Docente Betty Holsappel van het Menso Alting is ontzettend trots. “Leanne is ontzettend begaan met de cliënten. Dat ze dit bedacht heeft siert haar, en het is dan ook meer dan terecht dat ze genomineerd is voor deze prijs.”

Tot middernacht kan er gestemd worden op een speciale website. Als Leanne dan bij de top 10 blijkt te zitten, gaat ze donderdag naar de finale, waarbij ze kans maakt om de hoofdprijs in de wacht te slepen. “En je mag er dan vanuit gaan dat we hier op school er dan een mooi feestje van gaan maken.”

Deel dit artikel: