Druk dagje voor Groninger brandweer

112
Foto: Jasir Kuiper - twitter.com/jasir_kuiper

De Groninger brandweer beleefde zaterdag een drukke dag. Op verschillende plekken in de stad moest men in actie komen.

In de ochtend was het raak in een loods aan het Damsterdiep in de stad. In het leegstaande gebouw stonden een stoel, een bed en wat afval in brand. De brandweerlieden wisten het vuur snel te blussen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De afgelopen jaren hebben er vaker brandjes gewoed in de loods.

Rond 17.00 uur ontstond er brand in een woning aan de West-Indischekade. De Groninger brandweer rukte uit met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst bleek er een klein brandje te woeden in de keuken. Men had de brand snel onder controle. Na tien minuten kon men terugkeren naar de kazerne.

In de middag moest men ook in actie komen in de Schildersbuurt . In een woning aan de Jozef Israëlsstraat was een wasdroger in brand gevlogen. Het vuur wist men snel te blussen. In de avonduren werd er met verschillende voertuigen uitgerukt naar een brand in een vrachtwagen aan de Ulgersmaweg . De wagen stond geparkeerd naast een tankstation. Daarnaast waren er verschillende gasflessen aan boord. Ondanks dat men ook deze brand snel onder controle wist te krijgen, liep de vrachtwagen flinke schade op.