Dependance St. Michaëlschool feestelijk geopend

Aan de Star Numanstraat in de Korrewegbuurt is woensdag de dependance van de St. Michaëlschool feestelijk geopend. Het nieuwe schoolgebouw draagt de naam ‘St. Franciscus dependance van de st. Michaëlschool.

Het gebouw in de Korrewegbuurt is in januari in eigendom gekomen van de rooms-katholieke school. De St. Michaëlschool kampte de afgelopen jaren namelijk al met een wachtlijst voor nieuwe leerlingen. Om hen toch een plek te kunnen bieden is gezocht naar een nieuwe locatie, waarbij men uiteindelijk in samenwerking met de gemeente Groningen voor de Star Numanstraat koos.

Nadat het gebouw de afgelopen maanden flink is opgeknapt, krijgen sinds vorige maand de eerste groepen er les. De bedoeling is dat er in de toekomst ieder jaar één groep bijkomt, waardoor in 2021 de dependance uit de groepen 1 t/m 8 bestaat.