De stad overvallen door bezuiniging van 17 miljoen

De stad is overvallen door een extra bezuiniging van 17 miljoen euro. Dat bleek bij de presentatie van de begroting voor het jaar 2016.

Het college stelde dinsdagmiddag de begroting vast en kreeg pas donderdagavond bericht dat de vergoeding voor het betalen van de uitkeringen met 17 miljoen werd gekort. Wethouder Ton Schroor is kwaad en laat het er niet bij zitten. Hij liet al eerder weten dat gemeentes op die manier niet kunnen begroten. Hij moet alsnog een dekking zoeken voor het tekort.

De begroting van de stad Groningen voor het jaar 2016 nadert de 1 miljard euro. Dat het economisch beter gaat merkt ook de stad: er blijft geld over voor nieuw beleid. De woonlasten stijgen volgend jaar minder dan de inflatie. De begroting is in te zien op de website van de gemeente.