Bewoner onwel door koolmonoxide in flatwoning

Een bewoner van een flatwoning aan de Laan van de Vrede is dinsdagavond onwel geworden omdat hij koolmonoxide had binnengekregen. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 18.15 uur kregen de hulpdiensten de melding dat de man zich niet lekker voelde, waarop er behalve een ambulance ook een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. De man kreeg direct medische behandeling, en de brandweerlieden gingen met speciale meetapparatuur op onderzoek uit.

In het appartement werd een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten. De ruimte werd daarop geventileerd, waarna men weer terugkeerde naar de kazerne. Wat de oorzaak is geweest van de hoge concentratie koolmonoxide is nog onbekend.

Koolmonoxide
Koolstofmonoxide of koolmonoxide werd vroeger ook wel kolendamp genoemd. In de volksmond wordt het vaak aangeduid als CO. Het is een kleurloos gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolstofmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk.