Sportplezier voor verstandelijk gehandicapten

Ruim 250 leerlingen van drie basisscholen stonden vanmorgen op de atletiekbaan in het Stadspark. Zij deden mee aan de Special Heroes Challenge, een sportdag georganiseerd voor slechthorende kinderen en kinderen met een verstandelijke beperking. 

De leerlingen maakten onder begeleiding van trainers, vrijwilligers en sportstudenten kennis met verschillende onderdelen als verspringen, hardlopen en judo.

Organisator Oscar Elsinga hoopt dat kinderen met een beperking op deze manier gestimuleerd worden om te gaan sporten. Volgens Elsinga is het voor deze groep vaak moeilijk om lid te worden van een sportvereniging. “Als je kijkt naar kinderen met een auditieve beperking, zie je dat er maar weinig begeleiding is, je hebt bijvoorbeeld een tolk nodig. Er zijn al aardig wat voorzieningen voor deze kinderen, maar het blijft lastig”, stelt Elsinga.

Deel dit artikel: