Olympique Marseille maatje te groot voor FC Groningen

FC Groningen heeft donderdag in een uitverkochte Euroborg de eerste wedstrijd in de Europa League met 3-0 verloren van het betere Olympique Marseille.

Nadat Padt een inzet van Alessandrini had gestopt kwamen de Fransen na 25 minuten wel op voorsprong na een solo van N´Koudou. Een vrije trap van Hoesen zeilde daarna net over de kruising van Marseille. Na 39 minuten werd het 2-0 toen Ocampos alleen op Padt af kon gaan en de Groninger doelman omspeelde.

Groningen zette na rust even aan met kansen voor De Leeuw (net naast) en Hateboer (rollertje). Na een uur werd het 3-0 voor Olympique na een vloeiende aanval met Alessandrini als eindstation. De Leeuw kreeg daarna twee kansen die hij net naast kopte en schoot.

De Fransen kregen via N’Koudou en Ocampos nog aardige mogelijkheden, maar deden het na rust wat rustiger aan. Mahi kreeg namens Groningen nog een goede kans, maar het bleef 3-0.