Korfballers Nic. ten onder in Friesland

Archieffoto. Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondag een nederlaag geleden in Friesland. Tegen SCO werd het 23 – 18, waardoor Nic. voor de eerste keer dit seizoen verloor.

De Friese korfballers uit Oldeholtpade begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Wel zo voortvarend dat de groen-witte krijgers niet een goed antwoord konden plaatsen. SCO zette veel druk waardoor Nic. naar buiten werd gedrukt en kwam men kracht tekort om tot goede schoten te komen. SCO kwam daardoor al op een snelle 6 – 1 voorsprong. In het tweede bedrijf van het eerste helft wist Nic. door doelpunten van Jetze de Jong en Shay Conroy iets terug te doen. Toch was de ruststand ruim in het voordeel van SCO: 11 – 5.

In de tweede helft kreeg het publiek een ander Nic. te zien. Er werden meer aanvallen gecreëerd en daaruit vloeiden meer doelpunten. Na 13 – 9 werd het 17 – 15. Door twee strafworpen leek Nic. daarna helemaal terug in de wedstrijd, maar door de erg goed spelende Marloes Frieswijk en Frank van der Veen wist SCO de punten toch in Friesland te houden.

Door het verlies is Nic. nu gezakt naar de derde plaats in de Hoofdklasse A met zes punten uit vier wedstrijden. Komend weekend wacht de wedstrijd tegen De Hoeve.