Humanitas speelt huiskamer op Grote Markt

Een huiskamer op de Grote Markt, dat zie je niet elke dag, Humanitas vroeg op deze manier aandacht voor het Opstaphuis.

Hert Opstaphuis moet tijdelijk plaats bieden aan mensen die net uit het ziekenhuis komen. Ook mensen die mantelzorg ontvangen kunnen er terecht om op die manier hun mantelzorgers even vrijaf te geven. Het idee is van Siemmie Zuidema die een brief schreef naar de gemeente die het burgerinitiatief omarmde.

Op de Grote Markt stond vandaag een bus van het VSB-fonds i.v.m de verkiezingen voor datzelfde  fonds . Humanitas was erbij om het Opstaphuis onder de aandacht te brengen. Stemmen op het Opstaphuis kan van 9 tot woensdag 16 september op vsbverzilverjeidee.nl

Deel dit artikel:

  1. Vroeger was er de Berkenhorst in Zuidlaren voor vrouwen die overspannen waren, uit het ziekenhuis kwamen. Vrouwen die even wat rust nodig hadden om op verhaal te komen.
    Wil Humanitas het wiel weer uitvinden. Niet nodig. De Berkenhorst is ondertussen onderdeel van Lentis. Zie de website van de Berkenhof in Groningen

  2. M. Tubben vraagt of Humanitas het wiel opnieuw wil uitvinden met Het Opstaphuis. Het antwoord daarop is nee.
    De Berkenhof van Lentis richt zich op hulpverlening aan vrouwen die last hebben van ernstige psychosociale en/of psychiatrische problemen.

    Het Opstaphuis daarentegen moet, zoals in het artikel omschreven, tijdelijk plaats bieden aan mensen die net uit het ziekenhuis komen. Ook mensen die mantelzorg ontvangen kunnen er terecht om op die manier hun mantelzorgers even vrijaf te geven.

    Duidelijk twee verschillende doelgroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *