Businesschool slaat handen ineen met Hanze Hogeschool

De International Business School (IBC) van het Kamerlingh Onnes College is een samenwerkingsverband begonnen met de Hanze Hogeschool en OSG Sevenwolden uit Heerenveen. “Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden.”

Het Kamerlingh Onnes begon vorig jaar met het IBC. De School is bedoeld voor 4 havo-leerlingen die in een jaar tijd leren hoe ze een onderneming op moeten starten. Daarbij kwam men de Hanze Hogeschool per toeval tegen. “Wij wilden professionaliseren en kwamen daarbij in contact met de Hanze die gelijk enthousiast waren”, vertelt docent Frank van den Beld.

“Dit zijn leerlingen die ontzettend graag willen”, zegt Bertus Penning van de opleiding Bedrijfskunde en MER. “Ik denk ook dat sommige leerlingen van deze groep meer succes zullen hebben dan onze eerstejaars studenten. En deze samenwerking is alleen maar goed. Wij kunnen hun expertise en onderwijs bieden, en voor de havisten is het een mooie gelegenheid om te kijken in de HBO-wereld.”

Het doel van het IBC blijft overigens dezelfde. “Ook dit jaar is het de bedoeling dat ze een onderneming gaan oprichten, waarmee ze producten kunnen vervaardigen die nog niet op de markt bestaan”, zegt Van den Beld. De presentatie van deze producten vindt volgend voorjaar plaats.