Boren naar warmtebronnen uitgesteld

nieuws

De gemeente stelt het boren naar warmtebronnen op grote diepte uit tot 2017. Dat is mogelijk, omdat het Rijk de vergunning om te boren verlengd heeft.

De vergunning gold in eerste instantie tot april 2016, maar is verlengd tot november 2017. Het boren vindt plaats naar een warmtebron op drie kilometer diepte onder de stad, met een temperatuur van rond de 100 graden. Via warmtewisselaars kan het opgepompte water tot 12 duizend huizen verwarmen. Het boren vereist een investering van 50 miljoen euro.

De gemeente gebruikt de extra tijd om een onafhankelijke second opinion te laten doen naar een nieuwe onderneming die het boren organiseert. Die zet de gemeente samen met het Waterbedrijf Groningen op. De gemeenteraad heeft in mei al ingestemd met een krediet voor het project rond geothermie.

Deel dit artikel: