“Uitgebrande loods Smid en Hollander snel weer in bedrijf”

De loods die maandagochtend gedeeltelijk uitbrandde bij een grote brand bij Smid en Hollander in Hoogkerk zal snel weer in bedrijf worden genomen. “We willen snel beginnen met de reparatie om daarna de ruimte weer te kunnen gebruiken.”

Een dag na de brand is men de grootste schrik bij het bedrijf te boven. “Als de vlammen om zich heen slaan, en een grote rookkolom omhoog stijgt, dan schrik je behoorlijk”, zegt directeur Herman Schutte van Icopal Nederland, zoals het bedrijf eigenlijk heet. “Op dit moment is het alleen een zwart geblakerde loods die herinnert aan de brand. Onze bedrijfsprocessen hebben er ook niet onder geleden omdat de brand beperkt is gebleven tot de opslagloods. Maandag aan het einde van de ochtend konden we weer een volledige productie draaien.”

Schutte wil snel een aannemer in de hand nemen om te beginnen aan de reparatie- en herstelwerkzaamheden. “Op dit moment is het in handen van de verzekering en daar is het dus het wachten even op. Maar als het even kan wil ik de loods snel weer in gebruik nemen. Je moet er van uit gaan dat dit geen maanden gaat duren.”

De directeur van het bedrijf realiseert zich dat het maandag heel wat slechter af had kunnen lopen. “In de loods lagen vrijwel geen spullen opgeslagen en doordat de brandweer er ontzettend snel bij was hebben we erger kunnen voorkomen.” Over de oorzaak is volgens Schutte nog niets bekend. “Hier wordt druk onderzoek naar gedaan, en je kunt je voorstellen dat wij als bedrijf ook ontzettend nieuwsgierig zijn wat het nu geweest is, zodat we eventueel onze bedrijfsprocessen hier op aan kunnen passen, mocht dat nodig zijn.” Ook over het schadebedrag is nog niets bekend, omdat de verzekering zich momenteel hier over buigt.

Deel dit artikel: