Licht vervuild bluswater bij brand Hoogkerk

nieuws
Foto: Martin Nuver, 112groningen.nl

Bij de bestrijding van de brand maandagochtend in Hoogkerk is licht vervuild bluswater het Hoendiep ingelopen. Dit laat het Waterschap Noorderzijlvest weten.

Het Waterschap heeft zogenaamde oilbooms (olieschermen, red.) geplaatst die er voor moeten zorgen dat het vervuilde bluswater niet verder het Hoendiep in kan stromen. De oilbooms zullen een week blijven liggen.

Bij de brand brandde maandagochtend een loods op het terrein van Smid en Hollander gedeeltelijk uit. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak bij de spoelplaats. Een aantal brandbare vloeistoffen zorgde in het beginstadium van de brand voor een dikke zwarte rookpluim die tot in de verre omtrek te zien was. Door een snelle en adequate inzet kon overslag voorkomen worden, en kon het sein ‘brand meester’ na een uur gegeven worden.

Deel dit artikel: