Duurzame economische toekomst dankzij nieuwe Raad

nieuws

Professor Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Rijksuniversiteit Groningen, is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Economic Board Groningen (EBG).

De EBG is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied te versterken. Daarvoor is 97,5 miljoen euro beschikbaar gesteld door de NAM en de provincie Groningen. De nieuwe Raad is samengesteld uit vijf ervaren en betrokken ondernemers, wetenschappers en bestuurders.

Voorzitter Stoker: ‘De Economic Board Groningen is van groot belang voor het gebied. Het is prachtig om daar als vijf personen die zeer bij het Noorden betrokken zijn, een bijdrage aan te kunnen leveren. Wij zullen onze expertise en ervaring met veel plezier inzetten ten behoeve van een structurele en duurzame economische toekomst van Groningen.’

De Raad van Commissarissen bestaat verder uit Jantje Schiphorst (Financieel Directeur NDC Media Groep), Emme Groot (tot 1 juli burgemeester van Delfzijl), Hans van Heijningen (vanaf 1 november gepensioneerd Regionaal Investeringsmanager bij de NAM) en Harmen Peters (Financieel Directeur bij Royal Huisman).