Brand in zorgcentrum Maartenshof: 8 kamers onbewoonbaar

Er heeft dinsdagavond enige tijd brand gewoed in zorgcentrum Maartenshof aan de Schaaksport. Bij de brand is niemand gewond geraakt, wel hebben verschillende mensen rook binnengekregen.

“De melding van de brand kwam als een automatisch brandalarm binnen”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de brandweer. “Dat betekent dat een rookmelder aan gaf dat er brand was. Bij controle bleek er daadwerkelijk brand te zijn. Wij zijn ter plaatse gekomen met twee bluswagens en een hoogwerker.”

Evacuatie
“Bij aankomst bleek de brand te woeden in een kamer op de zesde etage. De kamer maakt deel uit van een vleugel waar zich zestien appartementen bevinden. Medewerkers van de Bedrijfshulpverlening hadden deze bewoners allemaal al geëvacueerd en naar een ander deel van het pand gebracht. Dankzij de brandcompartimentering is de rook ook beperkt gebleven tot deze vleugel.”

Brand snel onder controle
Coenraads vertelt dat de brand binnen een kwartier onder controle was. “Op dit moment zijn we bezig met controles uitvoeren en de rook uit het gebouw te krijgen. Hierbij maken we onder andere gebruik van ventilatoren.”

Acht appartementen onbewoonbaar
Door de brand zijn acht appartementen onbewoonbaar geraakt. “Zij hebben teveel rook- en roetschade opgelopen, zodat daar momenteel niemand kan wonen. Stichting Salvage is ingeschakeld. Zij zullen bemiddelen bij het afhandelen van de schade.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier zal de Technische Recherche onderzoek naar doen.

Deel dit artikel: