Selwerd heeft baat bij Wijkbedrijf

Het Wijkbedrijf Selwerd is een succes. De gemeente richtte dit bedrijf op om de achterstand van Selwerd ten opzichte van andere wijken te verminderen.

Het Wijkbedrijf voert diensten uit voor en door bewoners. Kleine ondernemers en vrijwilligers doen tegen een kleine vergoeding klusjes voor wijkbewoners, zoals hulp bij administratie, verhuizen, opruimen en boodschappen. Ook wordt met andere betrokken organisaties gewerkt aan veiligheid, beter wonen en energiebesparing. Hierbij worden ‘buurtbodes’ ingezet die persoonlijk bij de bewoners langsgaan.

Uit het tweejaarlijks veiligheidsonderzoek van de gemeente in de Stad, blijkt dat Selwerd de grootste stijging laat zien in veiligheid en veiligheidsgevoel. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf is dit een project wat navolging zal gaan vinden.

Deel dit artikel: