Praxis houdt voet bij stuk

nieuws
Foto: Erick Bakker

Praxis aan het Damsterdiep sluit, net als nu het geval is, de toegang tot de boottrailerhelling ’s avonds af.

Zoals eerder gemeld is er commotie ontstaan omdat door het afsluiten van het parkeerterrein bij de Praxis de boottrailerhelling bij de Oostersluis niet meer bereikbaar is.

Gebruikers van de helling klagen steen en been en inmiddels heeft raadslid Max Blom vragen gesteld aan het stadsbestuur over de ontstane situatie.

De officiële reactie van Praxis:

“Het betreffende parkeerterrein dat is gehuurd door Praxis is uitsluitend bestemd voor bezoekers en personeel van Praxis. Omdat het ook een belangrijke toegang voor de watersporters is, zijn we al voor langere tijd in gesprek met de gemeente om een geschikte oplossing te vinden voor de toegankelijkheid van de boothelling. We begrijpen goed dat het vervelend is dat de boothelling bij de sluis van het Damsterdiep gesloten is. We denken graag mee met de watersporters en hebben daarom voor komend weekend de toegang opengesteld. Vanaf maandag 27 juli kunnen watersporters tussen de openingstijden van Praxis Damsterdiep (9.00 uur en 21.00 uur) via ons terrein de boothelling bereiken.                                         

In deze buurt is Praxis Damsterdiep de enige plaats met een grote gratis parkeergelegenheid. Praxis Damsterdiep heeft al jaren het gebruik door forenzen van zijn parkeerterrein oogluikend toegestaan, met als gevolg dat tussen 6.00 uur en 10.00 uur ’s ochtends, het parkeerterrein met regelmaat volstroomt met auto’s van niet-bezoekers. Daardoor kunnen kort daarop klanten en medewerkers van de winkel niet of nauwelijks meer parkeren.

Praxis Damsterdiep is momenteel bezig met de voorbereidingen voor een grote verbouwing. In het najaar opent Praxis hier een vernieuwde bouwmarkt met een aangrenzend splinternieuw decoratief Praxis Tuincentrum. Voor deze verbouwing heeft Praxis zijn eigen parkeerterrein hard nodig. De winkel heeft dit aangekondigd door de afgelopen maanden te flyeren en diverse aankondigingen rondom de winkel te plaatsen. Gezien het terrein uitsluitend is bedoeld voor bezoekers van Praxis en met de genoemde verbouwing voor de deur, worden parkeermogelijkheden voor parkeerders met andere doeleinden beperkt”.