Plan ondergrondse publieke ruimte Suikerunie-terrein

nieuws
foto: Eddy Korma

Architectenbureau RAAAF heeft een plan gepresenteerd voor een ondergrondse publieke ruimte op het Suikerunie-terrein in Groningen.

Tussen de funderingspalen van een gesloopte silo kunnen bezoekers in de toekomst tentoonstellingen, filmvoorstellingen en andere evenementen bezoeken. RAAAF en de gemeente Groningen onderzoeken momenteel de haalbaarheid van het plan.

De voormalige suikerfabriek is in 2011 op één gebouw en schoorsteen na gesloopt. In afwachting van de woningbouw die er over vijftien tot twintig jaar moet verrijzen, wordt het terrein tijdelijk beheerd en ontwikkeld door Ploeg_id3. Ook heeft de gemeente Groningen RAAAF gevraagd om een plan voor een tijdelijke voorziening te maken.

Het plan geniet de steun van de gemeente Groningen en stadsbouwmeester Jeroen de Willigen. Momenteel zijn RAAAF en mensen van de gemeente aan het onderzoeken wat het plan gaat kosten en of het constructief haalbaar is. Het totale proces zal waarschijnlijk twee jaar duren, maar de kans is groot dat het plan gerealiseerd gaat worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *