Oplichter blijft vast zitten

112
foto: Andries Oord

De door de politie op maandag aangehouden 41-jarige landelijk bekende oplichter Joost H. werd donderdagmiddag voor de rechter-commissaris geleid. Deze stelde de verdachte in bewaring.

Tegen de man aan wie het programma Tros Opgelicht veelvuldig aandacht aan heeft besteed, lopen meerdere oplichtingszaken. De 41-jarige, zonder vaste woon of verblijfplaats, is niet alleen in Nederland actief maar ook in België. Daar werd hij onlangs door de Belgische justitie bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden en betaling van een geldboete van 6000 euro. Verder moet er in België een terugbetaling van ruim 30.000 euro plaats vinden aan gedupeerden. Na zijn inbewaringstelling zal hij uitgeleverd worden aan België.

Veel gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan. Benadeelden die dit nog niet hebben gedaan worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8