“Iedereen denkt dat we hier een enorme lekkage hebben”

Omhoog kijkende mensen met een medelijdende blik op hun gezicht. Bij Academie Minerva aan de Praediniussingel lijkt sprake van een flinke lekkage. Maar het is niet wat het lijkt.

“Dit is mijn kunstwerk”, zegt Anna-Lucia Rijff. “Bij binnenkomst zien mensen een schijnbare lekkage en iemand dweilen. Op de eerste verdieping zien ze vervolgens een opvallend podium met blokken ijs, en kunnen ze de link leggen (of niet) dat de lekkage bij het werk hoort. Er zijn een aantal hints dat de performance, het lekkende (nep)plafond en de ijsblokken één kunstwerk zijn. Dingen die nooit betekenis hadden en die je negeerde, kunnen onverwacht tot een groter of dieper inzicht leiden.”

De eye-catcher maakt onderdeel uit van de eindexamenexpositie van Academie Minerva. “Ieder jaar is het toch weer het hoogtepunt”, zegt dean Dorothea van der Meulen. “Kandidaten die hun eindwerk presenteren, beoordeeld worden, en met een diploma afzwaaien. Dit jaar is het helemaal bijzonder omdat we op twee locaties tentoonstellen. Namelijk hier aan de Praediniussingel, maar ook in de Zwarte Doos aan de Eendrachtskade Zuidzijde.”

De eindexamenexpositie is nog tot en met komende donderdag te bekijken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *