Agenten beginnen aan 200 loodzware kilometers

Met getoeter en gezwaai vertrokken ze maandagochtend uit Vinkhuizen: de 45 agenten van de politie Noord-Nederland. Eindbestemming is Nijmegen waar ze deel nemen aan de 99ste editie van de Vierdaagse.

“Het is de afgelopen jaren een traditie geworden”, zegt Jan Visser. “In mei beginnen we met de trainingen om in juli zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen.” Voor Visser is het een hoogtepunt. “De sfeer, de contacten met de deelnemers. Het is ontzettend plezierig allemaal, zonder ook maar een wanklank te horen.”

Behalve de wandelaars reist ook een team van verzorgers mee. “Het is een flinke inspanning, vier keer vijftig kilometer wandelen”, zegt Jos Huesken. “Dus daarom staan wij paraat om ze op te vangen na het lopen, maar ook tijdens de wandeling zorgen we voor een natje en een droogje.”

Komende vrijdag hopen de agenten allemaal te finishen op de Via Gladiola in Nijmegen. “De afgelopen jaren gebeurde dat in ons gala-uniform, maar dit jaar trekken we ons nieuwe werkuniform aan. En dan hopen we dat het een geweldig mooi feest gaat worden.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *