Leerlingen floreren in museum ‘Het Brede Penseel’

In een volle aula van de Brederoschool werd woensdagochtend een bijzonder museum geopend. Een tijdelijk museum dat gevuld is met kunstwerken die door de leerlingen zelf vervaardigt zijn.

“Ik ben ontzettend trots”, zegt directeur Marike Venema. “Ons hele schoolgebouw is een groot museum. Ieder klaslokaal heeft haar eigen thema. In dat thema is door iedere leerling een kunstwerk gemaakt dat vandaag tentoon wordt gesteld aan familie en vrienden.”

“Kijk, dit is wat wij gemaakt hebben”, zeggen Amina en Magda. Ze wijzen naar een grote pop die in oude kleren gekleed het klaslokaal in kijkt. “Ons thema is Herman Brood dus leek het ons leuk om een pop te maken die op Herman Brood moet lijken. Een ingewikkelde klus die ook nog eens veel tijd kostte!”

Behalve een Brood-zaal is er ook een ruimte ingericht met werken van H.N. Werkman en Friedensreich Hundertwasser. Het museum werd aan het eind van de dag weer gesloten. “Maar mochten mensen nog heel nieuwsgierig zijn dan zijn ze de komende twee weken zeker nog welkom bij ons op de Brederoschool”, aldus Venema.