Inval woonwagenkamp Peizerweg: zes aanhoudingen

Politieagenten hebben dinsdagochtend een inval gedaan op het woonwagenkamp aan de Peizerweg. Dit in verband met een groot onderzoek naar hennepteelt.

De inval vond vanochtend in de vroege uurtjes plaats. Behalve op het woonwagenkamp wordt er ook op vijftien andere locaties in de provincies Groningen en Drenthe onderzoek gedaan. In totaal zijn er zes mensen aangehouden, waarvan er vier op het woonwagenkamp wonen.

Op het kamp wordt iedere woning minutieus onderzocht. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van speciale zoekteams van defensie. Tot nu toe heeft dat geresulteerd in de vondst van twee hennepkwekerijen. De politie verwacht dat het onderzoek nog de hele ochtend gaat duren, en sluit meer aanhoudingen niet uit.

In het onderstaande live-blog de laatst stand van zaken met betrekking tot het onderzoek:

11.16
Bij de actie van dinsdagochtend zijn meer dan honderd politiemensen betrokken.

10.05
Bij de actie zijn twee kwekerijen aangetroffen. Eén bevindt zich in Winsum Gn, de andere op het woonwagenkamp. Bij laatstgenoemde gaat het om een aantal stekken die gevonden zijn in een schuur:

08.59 Behalve de twee aangetroffen kwekerijen zijn er ook twee locaties ontdekt waar een kwekerij gevestigd was. 08.55 De politie meldt dat een zesde persoon is aangehouden. Ook zijn inmiddels meerdere auto’s in beslag genomen.