CSG Augustinus op reis naar China

Leerlingen van het CSG Augustinus maken zich op voor een bijzondere reis. Volgende week dinsdag vertrekken zij namelijk voor een veertiendaagse reis naar China. “Dit is echt ontzettend uniek.”

“Rome, Londen en Madrid zijn hele normale bestemmingen voor schoolreizen”, zegt Derk Ottema. “Maar op het Augustinus willen we meer aan de leerlingen kunnen bieden. Kennismakingen met bijzondere culturen en talen. Enkele jaren geleden zijn we bijvoorbeeld naar Bulgarije geweest, en nu gaan we dus naar China.”

In totaal vertrekken er negentien leerlingen die de reis zelf allemaal moeten bekostigen. “We vertrekken vanaf Schiphol en beginnen onze reis in Beijing”, vertelt Pelle Wiersma. “In Beijing zullen we een aantal dagen blijven. Vervolgens gaan we onder andere een bezoek brengen aan de Chinese Muur, het beroemde Terracottaleger en we gaan verschillende steden bekijken om uiteindelijk de reis te eindigen in Hongkong.” Wiersma heeft er erg veel zin in. “Het lijkt me geweldig om rond te kijken in zo’n bijzondere cultuur die je niet gewend bent.”