WLG gaat voor prolongatie roeititel

Ze kunnen dit jaar voor de derde keer op rij Nationaal Kampioen worden: de roeiers van het Willem Lodewijk Gymnasium. Volgende week vrijdag doen ze met elf boten mee aan het schoolroeikampioenschap op de Bosbaan in Amsterdam.

“Het is iets heel bijzonders om mee te maken”, zegt Marjolein Scholtens. “Om als eerste over de finish te gaan, de prijzen in ontvangst te nemen, en vervolgens onthaald te worden in Groningen. Dat is echt super.” Marjolein neemt dit jaar deel in een boot samen met Elizabeth Hegge en Nienke Buist. “Voor mij is het de eerste keer dat ik aan dit kampioenschap deelneem”, zegt Elizabeth. “En inderdaad de druk is voor ons behoorlijk groot want de afgelopen twee jaren wonnen wij, dus er is iets te verdedigen!”

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen hebben de leerlingen de afgelopen zes weken veel trainingen gevolgd. “Het is een kampioenschap voor leerlingen die nog nooit eerder of nog maar heel weinig geroeid hebben. Je moet je team dus in een aantal weken klaarstomen. Dat doen we op verschillende plekken in de stad, bijvoorbeeld hier bij roeivereniging De Hunze waar we les krijgen van ervaren roeiers.” Of de WLG’ers er weer met de eerste prijs vandoor gaan: “Ik vind het lastig om daar iets over te zeggen”, zegt Nienke Buist. “Maar laten we het hopen. Het zou ontzettend mooi zijn.”

Deel dit artikel: