Voorziening Noorderkerk afgewezen

nieuws
Noorderkerk, foto Andor Heij

De Raad van State heeft een verzoek van omwonenden van de Noorderkerk aan de Akkerstraat afgewezen. Zij wilden de voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan laten opschorten, en zo de bouwplannen voor de Noorderkerk stoppen.

De uitspraak gaat alleen over de gevraagde voorlopige voorziening. De rechter doet later uitspraak over het beroep tegen het Bestemmingsplan Oranjewijk / Noorderplantsoen. De slag is verloren, de oorlog nog niet, aldus de Werkgroep Noorderkerk. Die is tegen de plannen om de voormalige kerk om te bouwen tot een pand met ruim honderd studio’ s voor jongeren.

De rechter vindt dat niet het bestemmingsplan, maar het stadsbestuur en de gemeenteraad moeten bepalen hoeveel jongeren er in een straat of buurt mogen wonen.