Stadjer vast voor 23 woninginbraken

112

De rechtbank heeft besloten een 19-jarige Stadjer drie maanden langer in voorarrest te houden, in verband met 23 woninginbraken.

Die werden tussen oktober vorig jaar en maart dit jaar gepleegd in onder meer Hoogezand, Sappemeer en Veendam. Er zijn nog vijf andere verdachten, tussen de 16 en 22 jaar oud, afkomstig uit Groningen, Foxhol en Hoogezand. De zes gingen in wisselende samenstelling langs huizen waarvan de bewoners niet thuis waren.

Ze namen vooral sieraden, laptops, telefoons en auto’s mee, plus een kluis met daarin 13 duizend euro. De buit werd onderling verdeeld. Drie van de mannen werden op 18 maart op heterdaad betrapt, de drie anderen werden twee weken later aangehouden in een gestolen auto. De zes komen op 2 juli voor het eerst voor de rechtbank.