FC Groningen sluit seizoen af met 20-0 zege

sport

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Foxhol het voetbalseizoen afgesloten met een 20-0 zege op FVV. De meeste selectiespelers, op de internationals na, hebben nu vijf weken vakantie.

Ongeveer 1200 toeschouwers zagen vrijwel alle fitte spelers van FC Groningen meedoen, op Tjaronn Chery, Simon Tibbling en Hans Hateboer na. Chery werd gespaard omdat hij in de voorselectie van Oranje zit. Het oefenduel kwam mede tot stand dankzij Richairo Zivkovic. FVV was zijn eerste club, voor hij naar de Euroborg verkaste. Nu speelt hij bij Ajax.

Bij rust was de stand 8-0, mede dankzij vier doelpunten van Mimoun Mahi. Gibril Sankoh, die enkele jaren voor FC Groningen uitkwam en de afgelopen tijd mee trainde, stond in de verdediging. Na de pauze kwamen bij de FC elf andere spelers in het veld. In de tweede helft trof Michael de Leeuw viermaal het doel. Hilal Ben Moussa scoorde een zuivere hattrick.

Deel dit artikel: