Bestuur RUG ook bezorgd over onderwijs

nieuws
foto: Bob de Vries

Het universiteitsbestuur maakt zich net als de sympathisanten van ReThink RUG zorgen over het academisch onderwijs en onderzoek. Dat meldt het bestuur in een open brief.

Door het bekostigingsmodel van de overheid is de bijdrage per student steeds verder afgenomen en is de werkdruk voor het personeel toegenomen. Bovendien is de administratieve rompslomp te groot en is de verhouding tussen vast en tijdelijk personeel zoek.

Aan dat laatste gaat het bestuur wat doen. Het Universiteitsbestuur zegt graag in gesprek te gaan met ReThink RUG en met bezorgde medewerkers. Het bestuur had eerder al een aantal toezeggingen gedaan op verbeterpunten met betrekking tot de effectiviteit van de medezeggenschap en de transparantie van het bestuur.

Deel dit artikel:

  1. Ook in de zorg is de bureaucratie enorm toegenomen.
    Deze enorme toename van de bureaucratie in o.a. het onderwijs en de zorg komt door het doorgeschoten rendements denken bij de overheid en de semi-overheid (o.a. zorgverzekeraars).
    Alles is onderhevig aan een overdreven kosten-baten analyse.

    Maar ja dat is het neo-liberale denken, wie of wat niet direct economisch nuttig is wordt op bezuinigd, of zo als dit kabinet dat noemt “ombuigingen” of “hervormingen”. Het zijn gewoon ordinaire bezuinigingen op vooral mensen die niet direct economisch nut hebben.

    Vooral weer uw stem uitbrengen in 2017 op VVD-D66-PvdA-CDA-PVV als u dit beleid een warm hart toedraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *