Alfa College in actie voor Zuid-Soedan

Een etmaal lang in touw en niet mogen eten. Zo’n veertig studenten van het Alfa College, locatie Kluiverboom, kwamen vrijdag in actie voor Zuid-Soedan en poogden zoveel mogelijk geld in te zamelen.

“Toen ik de beelden zag op mijn scherm kreeg ik kippenvel en riep alles in mij dat ik iets moest doen”, zegt initiatiefnemer Gerrie Niezen. “Samen met de directie hebben we vervolgens een plan opgesteld waar deze actiedag uitgerold is.”

De studenten verbleven van donderdagmiddag 16.00 uur tot vrijdagmiddag 16.00 uur op school, volgden allemaal workshops, en ondertussen werd er van alles verkocht. “Het geld komt behalve uit de verkoop, uit sponsoracties”, zegt mede-initiatiefnemer Gert-Jan Reitsma.

Het geld dat wordt opgehaald, wordt gebruikt om in Zuid-Soedan waterputten te slaan. “Het land is verscheurd door oorlogen en er is erg veel armoede. Daarbij hebben vooral kinderen het zwaar.” Omdat de actie vrijdag een groot succes was, wordt overwogen om volgend jaar weer een actiedag te organiseren.