Politie telefonisch niet bereikbaar wegens cao-actie

De politie is volgende week dinsdag niet bereikbaar. De actie is een protest tegen het nog altijd uitblijven van een goed cao-aanbod. Twee uur lang zal het nummer 0900-8844 ‘geen nood wel politie’  onbereikbaar zijn voor de regio Noord-Nederland.

Het spoednummer 112 is wel bereikbaar voor het publiek. Of de burgers niet massaal 112 gaan bellen is niet uitgesloten, volgens Bayron Jobing,  coördinator van de politieacties. “Die mogelijkheid zit erin.” De mensen die bellen naar het servicenummer zullen doorverbonden worden met de politie in Overijssel. Het gaat om een estafette-actie, zodat niet alle korpsen tegelijkertijd onbereikbaar zijn.

De politie houdt aanstaande woensdag ook weer een langzaamaan actie. Vanaf het Stadspark in Groningen rijden politievoertuigen langzaam richting Joure. De burgers gaan hier waarschijnlijk hinder van ondervinden.

 

Deel dit artikel: