“Hulpverleners Daniëlla hebben gefaald”

De hulpverlening heeft gefaald bij de hulp aan de Groningse Daniëlla van Bergen. Dat blijkt uit het definitieve rapport van Samenwerkend Toezicht Jeugd.

De verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen werd in juli 2013 in een woning in de Opaalstraat door haar stiefvader vermoord, nadat ze jarenlang was mishandeld. Ze was toen 20 jaar. Dat gebeurde ondanks het feit dat zo’n 27 hulpverleningsinstanties bij het gezin betrokken waren. Instanties en hulpverleners werkten jaren langs elkaar heen. Er was nauwelijks onderling contact. De stiefvader van Daniëlla werd in februari veroordeeld tot 18 jaar cel plus tbs, haar moeder kreeg acht jaar cel.

De hulpverlening heeft het boetekleed aangetrokken. Wethouder Mattias Gijsbertsen kondigd aan dat de hulpverlening in het vervolg met ėėn plan en ėėn regisseur zal komen. Volgens Gijsbertsen is ingrijpen in dat geval sneller en vaker mogelijk.

Deel dit artikel: