Gemeente investeert 1,4 miljoen in jeugdwerk

De gemeente stelt 1,4 miljoen euro beschikbaar voor ideeën en nieuwe initiatieven voor kinderen en jongeren in de wijken.

Wijkbewoners, ondernemers, jeugdwerkers en instellingen kunnen plannen indienen, omdat zij weten wat in hun wijk goed en nodig is voor kinderen en jongeren. De suggesties zijn tot 15 juni welkom.

Alle elf gebieden in de stad werken met een beslisteam. Elk team krijgt 40.000 euro. De teams, bestaande uit professionals en wijkbewoners, beslissen over de toekenning van een budget. Het gaat bijvoorbeeld om projecten om pesten tegen te gaan, een spelmiddag met als thema gezondheid, of een huiskamer gericht op talentontwikkeling. De rest van het geld verdeelt de gemeente over de wijken, op basis van het aantal jongeren dat daar woont.

Deel dit artikel: