Een lach en een traan bij laatste lesdag op WLG

De laatste lesdag. Voor de eindexamenleerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium was het donderdag zo ver. Voor er begonnen wordt met het studeren voor de eindexamens, werd hun schoolperiode eerst in stijl afgesloten.

“Het thema waar alle activiteiten onder zijn te scharen hebben allemaal met televisie te maken”, vertelt Jochem van Kammen van het Gymnasium. “Leerlingen konden bijvoorbeeld vanochtend om half negen niet het schoolgebouw in, omdat zij voor de school getrakteerd werden op een aflevering van Nederland in Beweging.

In het begin van de middag stond er een show in de aula op het programma. Leerlingen werden rond half twaalf uit de klassen gehaald, waarna ze in de aula getuige waren van het programma WLG Draait Door. Dankzij gasten en zelf gemaakte filmpjes werden leuke en bijzondere momenten vertoond.

“Dit is echt ontzettend leuk”, zegt leerling Liselot Marée. “Iedereen is verkleed als een bekende of populaire televisie held. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het toch vandaag ook wel een beetje een lach en een traan is. Je neemt afscheid van een school waar ik het de afgelopen zes jaar ontzettend naar mijn zin heb gehad, en wat ik dus echt heel erg ga missen.”