De Bolster met vlijt en passie in actie voor Afrika

Zelfgemaakte krantenbakken, armbandjes en tweedehands-spulletjes. Op het schoolplein van praktijkschool De Bolster aan de Multatulistraat was het donderdagmiddag één en al actie. Leerlingen zamelden er namelijk geld in voor het goede doel.

“Er wordt geld ingezameld voor stichting Foodstep”, zegt Meindert Boer. “Dat is een stichting die zich richt op kinderen die in Uganda in gevangenissen zitten. Wij proberen hen daaruit te krijgen, en ze een volwaardige toekomst te bieden. Daarbij is het dan geweldig om te zien dat zoveel jongeren zich hier vandaag voor inzetten.”

Trots is ook directeur Harry Weisbeek. “Het is geweldig om te zien wat de leerlingen allemaal gemaakt hebben. Wekenlang zijn ze hiermee bezig geweest, om met al hun passie en vlijt mooie dingen te maken die vandaag verkocht kunnen worden. En de trigger was er ook omdat het verhaal over de gevangenissen veel indruk op hun heeft gemaakt.” Hoeveel geld er precies is opgehaald wordt binnenkort bekend gemaakt.

Deel dit artikel: