Bewoners West-Indische Kade balen van Lefier

“Lefier negeert al jaren onze klachten over achterstallig onderhoud.”, aldus bewoner Reier van den Berg.  

Een jaar geleden werd aan Lefier een zwartboek aangeboden, Lefier zegde toe de klachten te verhelpen.”Lefier heeft besloten om onze balkons van een likje verf te voorzien en nieuwe boilers te plaatsen. Maar dat helpt niets tegen de vocht, schimmel, tocht en kou”, aldus van den Berg.

Wethouder van der Schaaf komt  vrijdag  langs om in gesprek te gaan met de bewoners en te kijken naar de situatie aan de West-Indische Kade. De bewoners  hopen dat de wethouder voor een oplossing kan zorgen.

Deel dit artikel:

  1. Lefier staat vooral bekend om bij groot onderhoud de prioriteit op de buitenkant van de woning te stellen,de binnenkant zal ze een rotzorg wezen.Meer huurders zouden de krachten moeten bundelen om de stichting op de knieen te dwingen om onderhoud te plegen op de woningen i.d.p.v. woningen bouwen in het duurder segment.

  2. Vocht en schimmel in woningen horen tot de ernstigste bouwgebreken en zijn in strijd met wetgeving, d.w.z. Bouwbesluit en Woningwet (de corporatie is verplicht een veilige en gezonde woning te leveren). De gemeentelijke bouwinspectie had al kunnen handhaven. Inschakeling van Huurcommissie kan overigens zo’n 60 % huurverlaging opleveren ( tot de problemen zijn opgelost). Voor eventuele schadeclaims geen advocaat uit de stad inschakelen.

    1. Recht hebben en recht krijgen zijn 2 verschillende dingen. Ik ben 14 jaar !!! Bezig geweest, waarvan de laatste 4 jaar met een adcocaat erbij, om de woningbouwvereniging zover te krijgen de vocht en schimmel problemen aan te pakken. Overigens bij een andere woningbouwvereniging in de stad. Ik denk dat het tegenwoordig weinig meer uitmaakt van wie je huurt, het gaat hun alleen maar om de centen. goede huurwoningen worden in de verkoop gedaan en onderhoudsplichten worden amper opgelost.

  3. Meldt de problemen bij de ILT (de inspectie Leefomgeving en Transport) als Lefier en de gemeente in gebreke blijven en zorg voor een actief bewonerscomité dat zich vooral bezighoudt met publiciteit, niet alleen in plaatselijke media maar ook landelijk. Stuur jullie zwartboek naar consumentenprogramma’s, het Hart van Nederland, het AD, de Rijdende Rechter. Voortdurende negatieve publiciteit zet een corporatie flink onder druk.

  4. Het probleem is ontstaan toen de woningbouwverenigingen project ontwikkelaars werden.
    Geen renovatie meer maar nieuwbouw tegen veel hogere prijzen zodat ze voor de gewone man niet meer betaalbaar zijn.kijk er ook niet raar van op als ze het plan hebben om er studentenhuisvesting neer te zetten.
    Ga naar de politieke partijen die kunnen er wat aan doen.maar geen PvdA die blijven hun wethouder steunen in zijn honger naar studentenhuisvesting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *