Vijvers en sloten Stadspark uitgebaggerd

nieuws
Foto: Bart Buitenhuis | Aireality

De gemeente is begonnen met het baggeren van de sloten en vijvers in het Stadspark. De bedoeling is de waterkwaliteit te verbeteren. Om die reden worden ook struiken en bomen langs de waterkant gesnoeid. Dat is goed voor flora en fauna omdat er meer licht en minder bladval in het water komt.

Op sommige plekken in het Stadspark liggen rijplaten en slangen. De eerste  weken wordt het slib dagelijks afgevoerd met vrachtwagens. Daarna gaat het afvoeren van het slib via een lange persleiding.

Om de natuur zo min mogelijk te verstoren gebeurt dit in het voorjaar. Het snoeien en baggeren gaat vooraf aan een uitgebreide opknapbeurt in het najaar van het groen in het Stadspark. Naar verwachting is het baggeren van de vijvers en sloten eind april afgerond.

Deel dit artikel: