Verdachte van mishandeling toerist opgepakt

112
foto: Andries Oord

De politie heeft een 22-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden. De man wordt verdacht van de gewelddadige beroving van een 61-jarige Italiaanse toerist, vorig jaar in Groningen.

De toerist kwam op 18 juli in een coffeeshop in de binnenstad in contact met twee mannen van wie eentje Italiaans sprak. Ze beloofden via een fietstour hem de stad te laten zien. Op een donker stuk fietspad langs de Pop Dijkemaweg werd de man ernstig mishandeld en beroofd van zijn rugzak met daarin een portemonnee en fototoestel. Hij liep diverse botbreuken in zijn gezicht en verwondingen aan zijn ledematen op.

De politie kon op camerabeelden in de binnenstad zien dat de Italiaan en twee mannen aan het fietsen waren. Op de kleding van het slachtoffer werd DNA-materiaal gevonden. Dat leidde tot aanhouding van de verdachte. De politie zoekt nog verder naar de tweede verdachte.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *