Rechter vernietigt omgevingsvergunning Moskee

De rechter heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van de moskee in Selwerd vernietigd.

Buurtbewoners maakten bezwaar tegen de bouw van de moskee, die volgens hen parkeerproblemen,  oplevert met name rond het vrijdagmiddaggebed. De omgevingsvergunning is  door de bestuursrechter vernietigd op grond van onvoldoende beargumenteerde besluiten van de gemeente Groningen. Ook werd volgens de rechter niet voldaan aan een goede ruimtelijke ordening door de nieuwe moskee 60 cm hoger te laten worden. Hierdoor zou een derde bouwlaag mogelijk zijn.

In het mobiliteitsplan dat gemeente presenteerde stelde de gemeente dat bezoekers van de nieuwe moskee hun auto’s kunnen parkeren op de parkeerplaats bij Winkelcentrum Paddepoel en bij het Yarden Crematorium om zo de omliggende straten te ontlasten. Het winkelcentrum en Yarden gingen hiertegen in beroep. Dat plan kan niets afdwingen stelde de rechter.