Kringloopwinkel De Hoogte dient motie van treurnis in

Een motie van treurnis. Dat is wat de vrijwilligers van Kringloopwinkel De Hoogte deze week indienen bij het College van B&W. “Alles wat we in deze wijk hebben bereikt is weg, en dat doet erg veel pijn.”

Het is een grote kale ruimte. Aan de wand hangt een poster waarin het vak van auto-mecanicien verheerlijkt wordt. Een overblijfsel uit de periode toen de ruimte nog in gebruik was als auto-techniek-lokaal voor het CSG Wessel Gansfort. “Hier hebben wij jaren onze Kringloopwinkel gehad”, zegt Conny Eldering. “De afgelopen weken hebben we alles er uit moeten halen omdat er voor het voormalige schoolgebouw een nieuwe eigenaar is gevonden, die er studenten in wil onderbrengen.”

“Dat het een tijdelijke locatie was, was bij ons bekend. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie die we even verderop vonden.” Maar het mag helaas niet baten. De gemeente ziet geen heil in de plannen, waardoor er definitief een einde komt aan de Kringloopwinkel. “Ik ben ontzettend teleurgesteld. De Kringloopwinkel was behalve een winkel een ontmoetingsplek in de buurt. Ontstaan op een wijkstemdag. Een initiatief dat ontzettend goed liep.”

Dat de gemeente het niet haalbaar acht heeft te maken met een overbruggingsjaar. “Wij hebben tijd nodig om op te starten, om daarna volledig op eigen benen te kunnen staan. Daar hebben we een jaar de tijd voor nodig. Maar helaas gunt men die tijd ons niet.” Ondanks dat het waarschijnlijk al te laat is laten de vrijwilligers het er niet bij zitten. “We gaan deze week een brief sturen naar alle fractievoorzitters, en we gaan een motie van treurnis indienen.”