Korfballers Nic. sluiten zaalseizoen in stijl af

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zaterdagavond met 24 – 17 gewonnen van het al reeds gedegradeerde Unitas/Perspectief. Bij rust hadden de groen witte-krijgers de Gelderse korfballers al op de knieën weten te krijgen.

Eigenlijk stond er bij aanvang van de wedstrijd al niets meer op het spel. Nic. gaat de play-offs missen, en Unitas weet dat ze gaan degraderen. Ook de opstelling beloofde weinig spectaculairs want bij de Groningers werden smaakmakers Friso Doelman, Jetze de Jong en Tymo de Wit met het oog op het naderende veldseizoen aan de kant gehouden.

Veel fouten
Toch begon de wedstrijd met sterk korfbal. Door geconcentreerd te spelen liep Nic. snel uit naar een 10 – 3 voorsprong. Unitas liet daarop al snel de kopjes hangen en miste de scherpte volledig. Door veel fouten en vooral slecht schieten wist Nic. makkelijk uit te lopen en gingen beide ploegen met een 14 -7 ruststand de kleedkamers in.

Door vol gas de wedstrijd vroegtijdig beslissen
Na rust leek het er op dat trainer Adriaan van Dijk van Unitas het vuur terug had gebracht in zijn spelers, maar het bleek van korte duur. Nic. gaf vol gas en door mooie scores van Shay Conroy en Roos Verheugt werd de wedstrijd vroegtijdig beslist, waarbij de eindstand uiteindelijk op 24 – 17 werd bepaald.

Vol vertrouwen naar het volgende seizoen
Nic. eindigt het zaalseizoen op een derde plaats in de Hoofdklasse A. “Het is een prima einde van het seizoen, waarbij we helaas niet het maximale uit de mogelijkheden gehaald hebben door de play-offs mis te te lopen”, aldus een woordvoerder. “De ploeg is echter nog jong en de staf gaat vol vertrouwen door, dus hopelijk kan Nic. volgend seizoen in de belangrijke wedstrijden wel de winst naar zich toetrekken.”

Algemeen klassement Hoofdklasse A:

1. DOS’46 14. 24.
2. AW/DTV 14. 20.
3. Nic./Alfa College 14. 16.
3. Rohda 14. 16.
5. SCO 14. 12.
5. Groen/Geel 14. 12.
7. Unitas/Perspectief 14. 9.
8. SDO/VerzuimVitaal 14. 3.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *