FC Groningen verliest van angstgegner PSV

FC Groningen leidt puntenverlies, ditmaal tegen koploper PSV. De Groningers boden prima weerstand tegen de angstgegner van de eredivisie maar verloren met 2-1.

Het eerste gevaar kwam van FC Groningen. Een schot van Nick van der Velden die knap werd gekeerd door PSV doelman Jeroen Zoet. Georginio Wijnaldum zorgde voor de openingstreffer in de 12de minuut. In de 27ste minuut werd er een strafschop toegekend aan PSV. Luuk de Jong mocht aantreden en miste. De rebound werd ingeschoten maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat Memphis Depay eerder het zestien meter gebied inliep dan toegestaan.

De gemiste stafschop kwam PSV duur te staan toen Eric Botteghin kort voor rust de gelijkmaker binnen kopte. PSV zorgde uiteindelijk voor het beslissende doelpunt in de 66ste minuut door centrale verdediger Nicolas Isimat-Mirin. FC Groningen staat uiteindelijk met lege handen en staat op de elfde plek in de eredivisie.