Opsporing Verzocht over diefstal pistolen

nieuws
Foto: Roel Breet

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een inbraak in een woning aan de Barmaheerd. Daar werden twee pistolen weggenomen.

Op zaterdag 6 december kwamen tussen 19.00 uur en 23.00 uur twee mannen het huis binnen door een raam aan de achterzijde te vernielen. Ze openden een vuurwapenkluis en namen een koffer met twee pistolen van het merk Browning mee. De eigenaar is lid van een schietvereniging en heeft een vergunning. De koffer werd twee dagen later teruggevonden bij de rotonde in Joure.

Een bewakingscamera heeft de twee inbrekers geregistreerd. Het gaat om twee lichtgetinte mannen. Eentje heeft een kous over zijn hoofd, de ander is herkenbaar in beeld. De politie is op zoek naar getuigen. Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur op NPO 1 te zien en de herhaling is woensdagochtend om 11.40 uur op NPO 2.