Leerlingen De Vuurtoren bezoeken Rijksmuseum

nieuws
Foto: basisschool De Vuurtoren / O2G2

Leerlingen van openbare basisschool De Vuurtoren uit Lewenborg hebben afgelopen week het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht. Het bezoek vond plaats in het kader van een aantal lessen rondom kunstgeschiedenis.

‘Ieder kind voor zijn twaalfde naar de Nachtwacht’. Met die bijzondere oproep kwam directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum in Amsterdam in 2013. Die oproep was niet aan dovemansoren gericht, want sindsdien hebben al veel scholen in het land een bezoek gebracht aan de hoofdstad. Leerlingen uit groep 7 en 8 van De Vuurtoren sloten zich daar afgelopen week bij aan.

De leerlingen hebben de afgelopen weken op school het bezoek voorbereid dankzij lessen kunstgeschiedenis, waarbij ze alle in- en outs geleerd hebben over het schilderij dat tussen 1639 en 1642 geschilderd werd door Rembrandt van Rijn. Behalve de Nachtwacht maakten de leerlingen ook met de rest van het museum kennis door middel van een rondleiding.