Gruno’s Postharmonie schittert op Kölner Rosenmontagszug

Er kan gesproken worden over een traditie: een bus vol muzikanten van de Gruno’s Postharmonie die op carnavalsmaandag in alle vroegte naar Duitsland vertrekt. Met als doel om mee te lopen in de bonte en gekleurde optocht die door de binnenstad van Keulen voert.

De Postharmonie vaardigde dertig muzikanten af die maandagochtend rond 05.00 uur vertrokken. De Kölner Rosenmontagszug is een van de grootste carnavalsoptochten in Duitsland die al sinds 1823 wordt gehouden. De optocht van praalwagens, feestwagens, carnavalesk uitgedoste groepen te voet en fanfares en harmonieën had de afgelopen jaren een gemiddelde lengte van acht kilometer. Jaarlijks komen er een miljoen belangstellenden op af.

Maandagavond kwam de groep weer terug in Nederland. “Het was geweldig”, zegt Piet Zaagman van de Postharmonie. “Het was ontzettend druk en gezellig, en daar kwam nog eens bij dat de zon de hele dag vrolijk scheen. Het kon niet beter.”