FC Groningen verslagen door SC Heerenveen

nieuws

FC Groningen verloor zondagmiddag in de eredivisie uit met 3-1 van SC Heerenveen.

Michael de Leeuw scoorde het enige doelpunt voor de Groningers. De FC blijft op de elfde plaats staan met 30 punten uit 34 wedstrijden.

Een groep van 50 supporters van beide voetbalclubs raakte na afloop slaags met elkaar in het centrum van Heerenveen. Daarbij raakten zeker drie mensen gewond. De politie heeft vier Groninger fans aangehouden.

Deel dit artikel:

 1. Verliezen van die Friezen is niet leuk, maar wat er daarna in het centrum aldaar is gebeurd, echt om je kapot te schamen… Waren er nog mensen die dit folklore noemen, of dit linken met het worden tot een echte vent?

   1. Het was wellicht anders geweest als het een allochtoon betrof, onie Pieter… Maar Groningen ‘supporters’ die de stamkroeg van Heerenveen supporters bezoeken, daar is natuurlijk niet over te oordelen, toch Pieter?

   2. Jeroen.

    Een racistische aanname van jou. Foei!

    Er zijn genoeg harde kernen waar diverse bevolkingsgroepen als broeders zij aan zij met elkaar staan. Enkele (voormalige) topmannen van de Z-Side waren/zijn bepaald geen kaaskoppen.

    Ik blijf erbij. Als groepen jongemannen zich met een vechtpartij elkaar willen meten, en daar geen anderen bij betrekken, moet je ze lekker laten gaan.

    Corpsballen vechten ook met elkaar. Het verschil is dat dat met iets minder testosteron, coke en wapens gepaard gaat.

   3. Je hebt m’n opmerking iets wat verkeerd begrepen, maar dat geeft niet.

    De rest ga ik niet eens op in, teveel onzin.

   4. Heel bijzonder dat Pieter als vaste gedragsregel het oordelen zonder de feiten te kennen hanteert en wanneer het een paar gekken die zich voetbalsupporter noemen betreft dan geldt die regel ineens niet meer.

    Wel duidelijk is dat het afgelopen week niet de jihadisten waren maar de autochtonen die zich ernstig hebben misdragen.

  1. Bij het ontbreken van een overgangsrites in sterk gefeminiseerde Westerse culturen, is dit de manier waarop sommigen zich willen meten.

   Zo lang er maar geen historische fonteinen en derden (inclusief ordehandhavers) bij betrokken zijn, zeg ik: “Boys will be Boys”.

   Zeker gezien de influx van voor vluchtelingen doorgaande geestelijke gestoorden (ISIS strijders) is het niet verkeerd dat een substantieel deel van de autochtone volken, en “allochtonen” die wel willen meedraaien (bijv Chinezen) een bepaalde mate van weerbaarheid bezitten.
   Gelukkig gebeurt er op dit gebied al best veel. Het verbod op weerbaarheidsgroepen kan bijvoorbeeld niet het regelmatig gezamenlijk sporten van ex-mariniers niet voorkomen.

   Over de wedstrijd: het debuut van Payne was een aangename verrassing. Net als Lindgren als laatste man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *