Actie ROOD tegen Starbucks in UB

nieuws
foto: Bob de Vries

ROOD, de jongeren van de SP, heeft donderdag handtekeningen verzameld tegen de komst van de Starbucks in de UB. Studenten konden hun krabbel op SP-koffiebekertjes zetten, om hun onvrede te tonen.

Studentenorganisaties hadden al eerder kritiek op de komst van de nieuwe Starbucks, omdat deze multinational belasting ontduikt. Bovendien hadden studenten hier geen zeggenschap over. De universiteit zette echter door.

De jonge SP’ers hebben meerdere universiteitsgebouwen bezocht en ruim 150 bekertjes met handtekeningen verzameld. Studenten schreven er ook leuzen op, zoals ‘Fuck Starbucks’. De SP-koffiebekers worden binnenkort overhandigd aan het universiteitsbestuur.

Deel dit artikel:

  1. De Universiteit is geen commerciële partij en Rood bestaat vooral uit studenten. Dit is meer studentenpolitiek. Universiteitskwestie. Het is juist goed dat mensen die studeren een mening hebben en zich niet klakkeloos laten opleiden tot radertje in de samenleving.

 1. Druk maken om dit soort futiliteiten? Dit kan toch niet? Dit riekt naar handjeklap.
  Wie profiteert hiervan?
  Wij?
  De samenleving?
  De studenten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *